Konsumtion



Många ställer sig frågan kommer jorden att gå under? Och svaret på den frågan är ja, om vi fortsätter leva som vi gör och konsumera som vi gör kommer jorden så småning om att gå under.

Vi sitter och beskyller ytliga faktorer att vara boven I dramat men det vi inte vet är att vi själva är dem största miljöbovarna, så som vi beter oss. Så som vi konsumerar.

Väldigt stora faktorer som rör detta är våra aktiviteter som rör en samhällsnivå. Där bland har vi stora industrier som gör enorma utsläpp varje dag. Egentligen kan man säga att det som vi försörjer oss på kan också bli vår framtids död.

Jag vill inte vara nedlåtande men detta är så pass allvarligt att vi måste face the truth och ta tag I den. Imorgon kan vara försent.

Tänk dig själv som en konsument. Det kan ha allt ifrån en resa till en spännande plats till att gå till affären och köpa mjölk. Om vi tänker ett steg längre kan vi faktiskt dra flertalet slutsatser och förbättringar som finns att utföra.

En stor fråga är hur långt vi skulle kunna gå för miljöns skull? Man behöver inte gå tillbaka till stenåldern för att förändra utan det räcker ibland att sopsortera eller släcka alla lampor när ni går hemifrån.

Ett stort intresse som många människor delar är shopping. Man köper gärna på sig mycket saker som man ibland tror kommer göra framtiden enklare. Men hur enkelt blir det när vi står ögonblicket innan jorden går under och ångrar köpet vi gjort?

Visst är det inte alls bra med allt utsläpp från bilarna I Asien. Men hur bra kan det egenligen vara att duscha I en halvtimme extra bara för att? Visste ni att I genomsnitt går det åt 200 liter vatten per dusch.

Hur vi definierar våra problem från person till person är olika. Vilka förutsättningar vi har är olika. Men det vi inte får glömma är att alla faktiskt kan göra något för miljön. Som vi har tjatat om: ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Så innan ni beskyller allt på en stackars politiker som råkar synas ska ni tänka efter en gång extra, vad ni kan göra bättre. Vad ni kan göra för att hjälpa till. Att gå halva vägen var låter som en bra kompromiss eller har jag fel?

Jag vill inte vara för tjatig och ge er dåligt samvete för att ni är mänskliga och unnar er saker och ting, för det ska man göra. Vår psykiska hälsa är inte ment till att sättas I andra hand utan man ska ha en jämn balans mellan sin fysiska och psykiska hälsa - men om vi så smått börjar förändra små saker I vår vardag kommer vi att må mycket bättre och vi kommer att kunna ge våra kommande barnbarn en ljusare framtid.

Jag nämnde ovan att detta kan vara du som konsument, men då får vi inte glömma att vi är x antal miljarder till konsumenter på denna jord som beter sig lika dant. Effekten som blir är inte att tala om utan vi måste få tummen ur handen nu.. Imorgon kan vara för sent.

A JGS miljö


Kommentarer
Postat av: Emmy Hammar

Vilket bra och inspirerande inlägg Alexandra! Du är en stor förebild bland många ungdomar. You go girl!!!!!!!!!!!!!!



Ciao

2009-03-26 @ 13:53:55
URL: http://hammarlundemo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0